THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES ?

Tuesday, August 14, 2007

laporan awal

Pada 2 dan 3 ogos 2007, satu kumpulan awal kumpulan pelajar urbanisasi dan pembangunan bandar telah membuat tinjauan awal ke kota tinggi. tinjauan ini terdiri daripada ketua setiap kumpulan dan pensyarah sendiri.
2 ogos 8.00malam
para pelajar berkumpul untu bertolak dengan bas ukm dari perkarangan Fakulti Sains Sosial Kemanusiaan UKM. Perjalanan ni mengambil masa selama 5 jam melalui lebuh raya utara selatan. Kami tiba di kota tinggi tepat jam 1.30 3 ogos pagi dan menginap d hotel nasya sebelum meneruskan tinjauan awal pada pagi berikutnya.
3 ogos 9.00pagi
KAmi berkumpul di perkarangan hotel bagi menaiki bas ke kampung Kelantan. di sana kami di beri penerangan oleh ketua kampung Kelantan dan ketua penghulu kampung. Kami juga dapat melihat kemusnahan yang telah di aam oleh kampung Kelantan yang masih belum pulih sepenuhnya daripada 2 kejadian banjir besar yang melanda pada akhir Disember dan awal Januari.
3ogos 12tengahari
Kami meninjau pula keadaan bandar Kota Tinggi yang juga belum pulih sepenuhnya daripada 2 kesan banjir yang teruk sebelum ini. Ada juga sesetengah penaga yang enambil langkah untk keluar dari Kota Tinggi bagi mencari peluang perniagaan yang lebih dan tidak sanggup lagi menanggung risiko yang akan datang.
3ogos 3petang
Kami menuju ke Pejabat Daerah Kota Tinggi bagi mendengar penerangan lebih lanjut mengenai banjir yang melanda Kota Tinggi. Namun akibat pertindihan jadual, penolong ketua daerah tidak dapat bersama kami bagi menjawab segala persoalan yang akan di ajukankan. Namun kami telah dipertemukan dengan wakil daripada setiap kampung dan taman yang ada di sekitar Kota Tinggi. Di situ kami berbincang tentang permasalahan yang berlaku akibat daripada kesan yang dialami oleh penduduk sendiri. Kami juga mendengar segala luahan dan pengalaman steiap wakil penduduk berkenaan.
3ogos 5petang
Bertolak pulang ke UKM dan tiba pada jam 11 malam.

No comments: